Väder
 
Home
Up
Resan
Utflykter
Stugor
Länkar
Väder

People have
visited my page! 

op naar de 10000

Counter

 

 

Väder in Sverige och Värmland hier vind je informatie over het weer in Zweden

Väder =het weer

De temperaturen in Zweden

Het weer in Zweden (aftonbladet)

Het weer in Värmland

het weer in Värmland

Satellietbeelden van het weer in Zweden

het weer in Götaland

Het weer in Götaland

Vooroordelen

Eén van de hardnekkigste vooroordelen over Zweden is dat het er altijd koud (en volgens velen nat) is. Dit is echter onterecht, want Zweden kent vaak prachtige zomers met heerlijke temperaturen en in de winters is het er vaak koud, maar niet guur zoals in Nederland

Landklimaat
In vrijwel heel Zweden heerst een landklimaat, wat in het algemeen staat voor droge en (relatief) warme zomers en strenge winters.
In de zomer zijn temperaturen tussen de 23 en 27 graden geen uitzondering. Vaak gaan deze temperaturen dan gepaard met felblauwe luchten en een stralende zon.

De winters in Zweden kunnen, zoals algemeen bekend is, behoorlijk streng zijn. In het noorden van Zweden zijn maximum temperaturen van -30ºC niet zeldzaam (de gemiddelde temperatuur in januari in Kiruna is ongeveer -16ºC). In het zuiden liggen de temperaturen aanzienlijk hoger (de gemiddelde temperatuur in januari in Malmö ligt rond het vriespunt).
Een groot verschil met koud weer in Nederland is de luchtvochtigheid. In Zweden is de lucht veel droger waardoor de kou veel minder koud aanvoelt. Daarnaast staat er in Zweden vaak minder wind dan in Nederland, waardoor de kou minder onaangenaam is.

Maar...
Zoals iedereen eigenlijk wel weet, houdt het weer zich niet altijd aan de regels. Net als Nederland kent Zweden goede zomers en slechte zomers, goede winters en slechte winters...
Een zomervakantie van enkele weken kán helemaal verregenen, maar kan ook verlopen zonder een drup regen. En een winterbezoek aan Zweden kán ook teleurstellend uitpakken door het ontbreken van sneeuw of ijs...of kan resulteren in prachtige winterlandschappen.

Maar mocht het weer tijdens uw verblijf onverhoopt slecht zijn, bedenk dan dat ook in Zweden geldt: "Efter regn kommer sol" oftewel: "Na regen komt zonneschijn".

bron: Zwedenweb

   

Home | York 2006 | Sverige 2005 | Toscane 2004 | Scotland 2004 | Londen september 2003 | Toscane 2003

This site was last updated 12/18/05