Opa Ted

 

Home
Up
Madame Tussauds
Opa Ted
Franziska
Bas Haring

over 10000 visits served

op naar de 100000!

Counter

Gastenboek voor Homepage van de Haringen

 

 

 

In Memoriam:

 

Ted Haring
15 december 1938 - 9 maart 2004
:

 

Opa ted

 

 

 

Click here to watch  Opa ted.wmv

Opa Ted is geboren op 15 december 1938 in de Abrikozenstraat 61 in Den Haag als derde kind van vijf. Zijn vader van huis uit een onderwijzer, maar nu beroepsmilitair, en in Ted's prille jeugd in Krijgsgevangenschap en later in NederlandsIndiŽ. Zijn moeder een onderwijzeres maar toen zoals de gewoonte was, Huismoeder. en samen met zijn broer en zussen Wim, Anneke, Mieke en Margriet  
Hij ging na de oorlog (1946) naar de basisschool in de hortensiastraat in Den Haag en deed in 1952-53 toelatingsexamen voor de HBS. Daar was hij niet echt op zijn plaats gezien het feit dat hij na 3 jaar overstapte naar de handelsdagschool waar hij zijn diploma haalde in 1959.
Een foto uit zijn schooltijd

Samen met Arjan in 1970 in de Albardastraat in Oss
Direct aansluitend ging hij in militaire dienst waar hij als dienstplichtige zijn contract verlengde tot 1965. Hij trouwde in 1963, en kreeg zijn eerste kind, Jeroen, in 1964.
Na zijn KVV verband als SMA bij de Koninklijke Landmacht is hij even in dienst geweest bij de Bataafse Internationale Petroleum Maatschappij, maar al snel kriebelde het omdat hij meer wilde en begin 1966 solliciteerde hij bij Organon als correspondent. Iets dat beter aansloot bij zijn studie MO-Frans die hij in 1961 begonnen was. Het gezin verhuisde in 1966 naar Oss en werd daar uitgebreid met een dochter Marieke in 1968 en een zoon, Arjan, in 1970.
Na een aantal jaren bij Organon en later Diosynth is hij in 1977 overgestapt naar de UKF in Utrecht waar hij een salesfunctie aanvaardde.
Min of meer bij toeval kwam hij in 1979 weer bij Diosynth terecht als salesmanager. In die functie heeft hij zijn commerciŽle capaciteiten volledig kunnen benutten. Ook de reiziger in hem heeft dankzij deze functie de ruimte gekregen die hij wilde.
 Hier nog een paar links naar historische foto's uit zijn buurt:

Prinsessegracht op de Mient t.h.v. de Abrikozenstraat, mei 1959


de Appelstraat

de Mient en Vlierboomstraat

en hier is nog een link naar de geschiedenis van de vruchtenbuurt

Door deze functie heeft hij in 1981 ook Wil (oma Ted) ontmoet, De vonk tussen hem en haar sprong over in IndonesiŽ in de hal van het Hyatt hotel, en met haar heeft hij zijn geluk definitief gevonden. op 10 november 1982 zijn ze getrouwd.
Het was een heel gelukkig huwelijk, waarin Ted en Wil alle liefde gaven en ook kregen van elkaar. het was een zeer hecht team. In alles.
In 1990 werd bij Jeroen en zijn vrouw Ireen, zijn eerste kleinkind geboren Mathiske en al gauw volgden Florence en Boudewijn, en ietsje later Bastiaan, en bij Arjan en zijn partner Marita Pien en Roos. Hij kon daar enorm van genieten. Als ze bij hem logeerden, of simpelweg bij hem op schoot zaten. Hij was een enorm lieve Opa, de voorbeelden zijn te talrijk en te uitgebreid om te kunnen vertellen. Maar de uitstapjes, en hetsamen spelletjes spelen waren altijd heel fijne momenten.
Een van zijn grote hobby's was filmen en monteren. Al bij zijn eerste zakenreis in 1968 naar Griekenland en Turkije ging zijn filmcamera mee, en die is vele jaren overal mee naar toe gegaan, en na zijn pensioen in 2000 nog mee op vakantie, zijn andere Passie
De laatste jaren zat hij samen met Jeroen altijd op maandag- en dinsdagavond te monteren op de PC, en op vele andere momenten in de week samen met Wil.
Deze projecten blonken zoals ook zijn werk, uit in enorm groot vakmanschap en kunde.
We zullen je missen


Arjan, Opa ted en Jeroen op vaderdag in 2003

     

Home | Madame Tussauds | Opa Ted | Franziska | Bas Haring

This site was last updated 12/18/05